085-normal.jpg

Kaikkeen sitä pitääkin ryhtyä, kun Rottatouilleakin piti päivälliseksi lähteä vääntämään. Hmh, kokkaus sujui muitta mutkitta, mutta ruokapöydästä sai lähteä kuitenkin tyhjällä mahalla. Keittokirjani antoi täysin väärän kuvan herkullisen näköisellä rottatouille aterialla. Kun käsketään pilkkoa kokonainen munakoiso, niiin minähän laitan kokonaisen munakoison, joka koitui pöperön kohtaloksi. Seoksen hauduttamisen jälkeen, ruuan ollessa jo lautasella, tajusin kuinka paljon munakoiso vaikuttikaan sieneltä.. Eihän sienissä mitään vikaa ole, mutta jos joutuu syömään lautasellisen sieniltä maistuvaa matskua, kera muiden lössähtäneiden kasvisten, niin jään mielummin ilman ateriaa.

086-normal.jpg

Aterian päälle piti tietysti näyttävyyden nimissä ripotella muutama persiljian lehti.

087-normal.jpg

089-normal.jpg

091-normal.jpg

Näyttäähän tuo nyt melko hyvältä, mutta mausta ei oikeen voi samaa sanoa. Jos seassa olisi ollut vaikkapa pari kauhallista riisiä, niin johan olisi toiminut.

084-normal.jpg

083-normal.jpg

Vihannekset näyttivät ennen operointia aivan ihanan raikkailta ja värikkäiltä, nam.

082-normal.jpg

081-normal.jpg

078-normal.jpg

080-normal.jpg

077-normal.jpg

076-normal.jpg

Kaiken kiireen ja pihan kunnostamisen keskellä, kävimme puutarhamessuilla, kuten viime vuonnakin. Paljon oli kasveja, tomaatteja, salaatteja ja vaikka mitä muita komistuksia. Ihmettelin suuresti, kuinka salaattia kaupusteleva nainen jaksoi kävellä kapeaa kulkuväylää edes takaisin ihmisten vyörytessä ohi, mainostaen kuulemma niiiiiiin hyviä salaattejaan. Pyöräytettyäni muutamaa rulettia neljän euron edestä, voitin yllättävän kivan 11 kukkasen kimpun, sekä suloisen pienen neilikan. Ostettua tuli muutama pelargonia, ja pullakahvit.

Maistellessamme tarjolla olevia suolakurkkuja, mukava suolakurkkujen myyjä innostui olkapäälläni roikkuvasta järjestelmäkamerasta, ja kysyi, aionko ryhtyä isona valokuvaajaksi. Siitä huolimatta etten oikein ollut varma asiasta, myyjä kannusti kuvaamista, ja toivotteli onnea tulevalle uralleni sekä valokuvaamisharrastukselleni.

Myyjien mukavuuden perusteella, aloin kehua vanhemmilleni kuinka mukavia turkulaiset sittenkin osasivat olla, mutta harmikseni sain kuulla, ettei suurin osa myyjistä ollut turkulaisia ---> se selittikin asian. :-P

107-normal.jpg

108-normal.jpg

110-normal.jpg

111-normal.jpg

116-normal.jpg

115-normal.jpg

113-normal.jpg

114-normal.jpg

118-normal.jpg

097-normal.jpg

096-normal.jpg

098-normal.jpg

099-normal.jpg

100-normal.jpg

101-normal.jpg

102-normal.jpg

104-normal.jpg

103-normal.jpg

117-normal.jpg

119-normal.jpg

121-normal.jpg

122-normal.jpg

120-normal.jpg

Vaeltaessamme takaisin autolle, päätimme poiketa alueen hautausmaan (ja kirkon) poikki.

129-normal.jpg

Tuntui erittäin oudolta kävellä keskellä haudattuja... Pitkästä aikaa, pääsi taas näkemään satoja ja satoja maahan lyötyjä kivilaattoja, joita koristivat keltaiset narsissit. Tuntuu hyvin epätavalliselta käydä muina miehinä katselemassa tuntemattomien hautoja, ja vieläpä vieraalla hautuumaalla.

124-normal.jpg

Tapailkaamme taas näissä erikoisissa merkeissä!