219-normal.jpg

Pääsiäinen... Awww, koko sana alkaa jo ällöttää, muutamien super makeiden suklaamunien ja jäätelö annosten jälkeen, yäk. Virpominen saati sitten karkit eivät houkutelleet sitten ollenkaan. Niin paljon vieraita on käynyt, ja vähän kaikkea on tullut mussuteltua, kotitekoisen ruisleivän, tonnikala katkarapupiirakan ja lohikiusauksen lisäksi. Olisihan se ihan kivaa taas välillä tuntea nälänkin murinaa mahan pohjassa, onneksi juhlapyhät ovat kohta ohitse. Kun samassa syssyssä on vielä isovanhempien syntymäpäiviä, niin onhan niitä täytekakkujakin tullut maisteltua voileipäkakkujen ohessa. Ewww...

Viis niistä maan(mahan)vaivoista, ollaanhan sitä sentään saatu maistella silmänruuaksi tarkoitettuja pupujussikoita, noita akkoja ja tipusia, jotka koristavat luultavimmin jokaisen talouden hyllyjä ja takanreunuksia. Meillä kotopuolessa ollaan osteltu keväisiä kukkasia niin sisälle kuin pihamaallekkin, vaikka lähinnä vanhukseni ovat keskittyneet levittelemään suklaamunia, patukoita ja karkkeja ympäri taloa, mitä herkullisempiin purnukoihin.

196-normal.jpg

204-normal.jpg

200-normal.jpg

205-normal.jpg

199-normal.jpg

197-normal.jpg

Asetelmia tehdessäni, pieni ahmatti ilmoittautui avustamaan puuhiani ja alkoi havitella karkkeja matalalta hyllyltä, mihin järjestelin auringon vielä paistellessa tipu-karkki-purkki järjestelmää.

198-normal.jpg

206-normal.jpg

203-normal.jpg

201-normal.jpg

207-normal.jpg

208-normal.jpg

210-normal.jpg

Viime vuonna taisi tulla maalailtua styroksisia kananmunia pääsiäisen kunniaksi, jotka kaivelin jälleen esille koristamaan olohuonetta.

212-normal.jpg

Tässähän voisi tehdä sellaisen ennen ja jälkeen jutun, oman pääsiäiseni koristeiden muuttumisleikin perusteelta. Ennen, eli vuonna perunat ja muusi [viime vuonna] pääsiäismunani olivat täynnä iloisia värejä, rusetteja & nauhoja, ja nyt:

214-normal.jpg

...Käytin aitoa kananmunaa jonka onnistuin ilman sen suurempia ongelmia tyhjentämään hyötykäyttöön, ja tussaamaan mustaksi kultaisin valumin. Jotain vähän erilaisempaa kenties?

215-normal.jpg

216-normal.jpg

218-normal.jpg

194-normal.jpg

Edi koiruus meni vakavaksi kerjäillessään herkullisia juustovoileipiä, tarvitseehan se sekin nyt jotain ajanvietettä.

193-normal.jpg

152-normal.jpg

Kiitos hyvien säiden, muutama päivä sitten sai nautiskella kotipihalla terassilla auringon paahtaessa silloin vielä herkullista jäätelö annosta. Yleensä, en kuuna päivänä syö jäätelöä... Ei vaan ole tehnyt mieli, kuten ei muitakaan herkkuja, mutta nyt pääsiäisen aikoina on ollut vähän pakkokin syödä kun herkkuja on tullut sisään ovista ja ikkunoista. Onneksi tällaisia juhlia ei ole kovinkaan usein, tai voisihan sitä aina olla syömättä niitä mokomia energiapommeja, ja olla saamatta niitä kaikkia terveyttä heikentäviä materiaaleja sisuksiinsa.

153-normal.jpg

Että herkullista pääsiäisen jatkoa kaikille vaan.